torsdag den 27. december 2012

Der er noget galt i Danmark (3)

Regeringen får ros af flere økonomer for at føre den rigtige politik. Jamen -er det så fint? Næh – det synes jeg egentlig ikke. Denne regering kom til taburetterne ved at kommunikere bl.a. en økonomisk politik, der – mildt sagt – er noget anderledes, end den faktisk førte politik – og det er det, der er galt.
Danmark er med hele traditionen om en velfærdsstat ganske enkelt på vej til at forvandle sig til en bananrepublik, hvor politikerne satser hvad som helst for at erobre magten og fastholde den. De siger ét og gør noget helt andet, og når de gør det modsatte af, hvad de er blevet valgt på, så kalder de det bare 'nødvendige reformer'.
Er dét dog ikke ynkeligt?
Er det ikke at misbruge ordet 'reformer'? som i min optik står for noget udviklende, innovativt og fremadrettet! Lige nu virker det mest som noget konserverende – til stor skade for først og fremmest de mennesker, der skubbes endnu længere bagud i dansen om guldkalven og til gavn for dem, som har, og som kan se frem til at få endnu mere i den kommende tid. Dels er der tale om bevidst magtfordrejning og manipulation ved hjælp af den såkaldte reformpolitik, og dels er der tale om utroværdighed til stor skade for demokratiet.
Det kan da godt være, at der om nogle tiår frem vil blive tale om ros for den nu førte økonomiske politik omkring år 2013, og at regeringen Helle Thorning-Schmidt vil få gode karakterer (jeg tror dog, at dette er en urealistisk drøm for Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager) i år 2025, men tænk på alle de mennesker, der blev ofre for ulighed og armod i disse måneder. Alle de, som må gå fra hus og hjem til vedvarende fattigdom! Det er da uhyrligt!
Jeg er på samme tid helt bevidst om, at nogle få har uforholdsmæssigt stor gavn af de overførselsindkomster, samfundet stiller til rådighed lige nu. Det skal der naturligvis undersøges med den forudsætning, at ingen familie skal sulte eller forlade deres hjem, men hjælpes til at bidrage positivt til samfundshusholdningen via uddannelse og arbejde.

Som nævnt tidligere er der behov for at arbejde for at mindske uligheden i vort samfund, at tro på de gode mennesker, at vise hinanden tillid og at hjælpe dem, der har hjælp behov frem for at sparke dem endnu længere ned i kviksandet.
Jeg kan ikke se andet, end at denne regering – på trods af mange fine mennesker – går de velbjærgedes ærinde og lever op til vendingen om, 'at de, som har, skal endnu mere gives, og at de som kun har lidt, da skal det lidet, de har, fratages dem'. Og regeringen er udsprunget af et centrum-venstre værdisæt – det er da utroværdigt!!!

Det ser derfor ud til at være nødvendigt med et internt systemskifte, hvor de regeringsbærende partiers ledelser udskiftes med nogle, der i højere grad lever op til centrum-venstre værdierne og følger en økonomisk politik, der matcher værdierne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar