søndag den 23. december 2012

Der er noget galt i Danmark (2)

Jamen, hvad er det, der er galt? - Det er det, at markedet – altså pengene – bestemmer alt. Alt gøres op penge og bundlinier.
Der er ikke noget at sige til det, fordi alle 'bestemmerne' enten er økonomer eller til nød jurister. Alle de linier, vi har været vant til at sigte efter, har fortonet sig i pengetågerne,der dækker horisonten.
Næsten alle partierne i Folketinget ligner efterhånden hinanden; der er ikke den store og dybe forskel mellem dem måske lige med undtagelse af Enhedslisten . Selv de radikale er kommet til at ligne de andre, og de kulturradikale værdier fortoner sig ligesom sigtelinierne. Lidt er der dog tilbage, og det kommer til udtryk i værdiministerierne som kirke- og ligestillingsministerierne, og socialdemokraterne forsøger krampagtigt at genoplive de gode dannelsesidealer i børne- og undervisningsministeriet. Men så er det sådan set også slut, SF'erne har fuldstændigt lagt sig på ryggen og glemt dem, der har valgt dem.
Centrum-venstre regeringen fører politikken fra de første år i dette årtusinde videre – en politik, der blev grundlagt ved at rykke det liberale og kapitalistiske grundlag ind mod midten, så det ikke blev til at skelne fra det traditionelle centrum-venstre idesæt. De forskellige partier fortsatte utroligt nok ad sporet, og de er ikke til at skelne fra hinanden.

Den nuværende regering har ikke – og næsten endnu værre er heller ikke – i stand til at fortælle befolkningen, hvad de vil med magten, udover, de fornemmer, at ”der kommer en god løsning i morgen”.
De danner tilsyneladende kun regering, fordi de vil have magten.
Det er det, der er galt! - og et rædselsscenarium er, at det kommer til at skade vort demokrati og den folkelige debat, fordi rigtig mange kommer til at spørge sig selv om, hvor de skal sætte deres ”X” ved det næste folketingsvalg. I min optik er der en reel risiko for, at stemmeprocenten dykker markant, fordi vælgerne føler, at det jo er lige meget, hvem de stemmer på.

Socialdemokraterne er blevet et parti, der ledes af djøf'ere for djøf'ere – ligesom Venstre. De to store partier kunne sådan set ligeså godt fusionere, og hvad mon så der ville ske???

God jul.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar