tirsdag den 24. november 2009

Seniorrådsvalget i Ballerup kommune 2009


Først tak for borgmesterens krystalklare tilsagn i Ballerup Bladet og ved Ældre Sagens valgmøde den 5. november 2009 om at fastholde Seniorrådet i Ballerup kommune fremover på trods af regeringens forslag om at gøre det frivilligt – og dermed beskære bloktilskuddet.

Der er væsentlige generelle årsager til at være opmærksom på brevafstemningen til Seniorrådet i perioden 25. november til 2. december 2009, fordi det paradoksalt nok er blevet både nemmere og sværere at blive ældre.
Det er nemmere i forhold til et par generationer siden: Større tryghed, højere komfort og bedre sundhed.
Det er blevet vanskeligere, fordi tilværelsen påvirkes meget af den teknologiske udvikling, tilværelsen er blevet mere kompliceret, og der er langt mere fart på i dag – både fysisk og mentalt.

Jeg ser tre grunde til, at det er sådan, nemlig for det første har vi bevæget os fra at være borgere over brugere til kunder i samfundet, for det andet sættes individet over fællesskabet, og for det tredje værdsættes erfaring ikke på samme måde som gå-på-mod.
Jeg vil i dette indlæg begrænse mig til den teknologiske udvikling, som i dag foregår så hurtigt, at man næsten kan sige, at fremtiden ses i bakspejlet. Interaktiv kommunikation via TV og computer er faktisk virkelighed, robotter til almindelig daglig brug ligeså og supersonisk transport er lige om hjørnet.
Det er nødvendigt, at vi alle forholder os til teknologiens muligheder og begrænsninger, fordi den kommer væltende ned over os i et til tider skræmmende tempo og ikke mindst, fordi den bringer hele verden ind i hjemmene med en informationsstrøm uden lige. Dette betyder, at der skal sikres god tilgængelighed og hjælp til at kunne bruge disse muligheder for de mennesker, der ikke selv har en computer med internetadgang. De må ikke lades i stikken, så Fanden tager de sidste. Det vil være meget udemokratisk og uetisk, så der foreligger egentlig en stor udfordring i at formidle de teknologiske muligheder – og begrænsninger – til alle ældre. Seniorrådet har her en opgave – dels for at formidle dels for at sikre, at disse hjælpemuligheder etableres.

Jeg er kandidat til seniorrådet, fordi jeg gerne vil
- have indflydelse på og påvirke kommunens ældrepolitik
- arbejde positivt sammen med kollegerne i ældrerådet – og alle andre ældre samt
forvaltning og politikere
- være aktiv og engageret

Som ufhængig kandidat opfordrer jeg naturligvis alle stemmeberettigede til stemme ved seniorrådsvalget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar