onsdag den 28. oktober 2009

Come on – centrum-venstre!

Det er min oplevelse, at regeringen i snart 10 år mere eller mindre har tilsidesat eksperternes rådgivning. Det gælder arbejdsmarkedskommissionen, skattekommissionen, velfærdskommissionen, vismandsredegørelserne og andre redegørelser af knapt så store temaer.
Det var selvfølgelig også Anders Fogh Rasmussens indgangsbøn, at nu måtte ”dette ulidelige ekspertvælde høre op.” Vi kunne og skulle tænke selv og lade snusfornuften få indflydelse. Det var også begyndelsen til kontraktpolitikken – og kontrakten er så sandelig blevet overholdt – og uha, det var vigtigt! - Om det så var til gavn for landet, betød mindre.


Mit stilfærdige forslag er, at det måske nu var på tide, at der blev lyttet til eksperternes råd og vejledning – det ville da være forfriskende nyt og måske endda nyttigt.
I den anledning vil jeg også bemærke, at centrum-venstre oppositionen her vil have en god mulighed for at markere en kant til regeringen. Hidtil har den jo blot trådt i dens fodspor, og det kommer der som bekendt ikke meget nyt ud af.
De forskellige kommissioner har i deres forslag også flere mindre populære forslag, fx at ændre på efterlønnen mm. Oppositionen vil kunne overtage kommissionerne forslag – og altså også de upopulære – og gøre disse til deres egne. Herved kan der tegnes et reelt alternativ til regeringen, som er flot fagligt funderet. Kombineres det med oppositionens egne gode visioner om fx uddannelsesområdet samtidig med et opgør med såvel retspolitikken som integrationspolitikken – ja, så er det efter min opfattelse noget at gå til valg på, og som et alternativ til VKO-flertallet.

Gode råd er der som bekendt mængder af – og de fremsættes ofte uden risiko. Den politiske virkelighed i dag er imidlertid således, at det er mere end svært at se øje på nogle reelle forskelle mellem regeringen og oppositionen. Af ren misforstået samarbejdsvilje optræder oppositionen alt for ofte som den berømte dikkende lammehale og går med i al for mange forlig. Erkend dog, at VKO fører blokpolitik, og agér derefter. VKO-blokkens politik er bestemt ikke en messe værd. Marker kanten og giv befolkningen alternativet, så det kan ses.
Held og lykke med det.

1 kommentar:

  1. Helt enig i dit synspunkt. Første blev Venstre Socialdemokrater, hvorefter socialdemokraterne blev; ja socialdemokrater, men tilsat skærpede udlændingeregler, skattestop (ganske vist droppet igen) og tendenser til kontraktpolitik. Det politiske landskab er blevet mudret og uden seriøs opposition. Partierne logrer efter vælgerne og diverse spindoktoreres ensretning. Trist.

    SvarSlet