mandag den 9. maj 2011

Stop nu – mens legen er god

Jeg forstår godt, at de radikale føler sig stedmoderligt behandlet af S og SF. Det ligner ikke noget at invitere til regeringssamarbejde samtidig med, at man peger på væsentlige politikområder som økonomi og indvandring, hvor man lader klart forstå, at netop dér skal man bare rette ind – på de områder får man ingen indflydelse.
Det skal man da reagere på på et eller andet tidspunkt, hvis modparten ikke er til at rokke ved en fornuftig dialog.

Det er så sket nu, og alle, som ønsker sig en ny regering, bliver enten forvirrede eller forargede.
Jeg synes, der er god fornuft i at droppe blokpolitikken og komme tilbage til samarbejdspolitikken, som ganske vist er noget mere besværlig og tung, men til gengæld mere demokratisk og bedre i stand til at frembringe brede løsninger end blokpolitikken.

De radikale har nu spillet med musklerne og krystalklart vist, at de ønsker samarbejde om politik, men samtidig sået tvivl om, hvorvidt Danmark får en regering med et rødligt skær efter folketingsvalget.
Det er ærgerligt, men samtidig et vink med en vognstang til S og SF om at komme med nogle ordentlig bud på en anden økonomisk politik end den nuværende regerings. Kom i gang med udarbejdelsen, lyt til økonomer som Jesper Jespersen og ligesindede, som peger på andre økonomiske modeller end maskinstrøgne-økonomerne, som ikke tager hensyn til virkeligheden, men arbejder ud fra et forudsigeligt facit.

Sluttelig er det også et kraftigt vink til S og SF om at forlade Sass-doktrinen, men komme ud af busken og vise, at også politikere kan arbejde sig ud af krisen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar