søndag den 19. oktober 2014

Det går godt i Danmark (3) - en spådom

Jeg synes, der lige nu er tre grunde til, at jeg vil hævde, at det går godt i Danmark.

Den første er, at man nu vil arbejde kraftigt på at løse eller i det mindste minimere problemerne i de almennyttige boliger, hvor der ser ud til at være et stort behov, altså i de bebyggelser, som fortsat er præget af høj kriminalitet og utryghed.

Men vil tilsyneladende bruge rigtig mange penge på at forbedre forholdene. Det er fint, at by- og boligministeren mener, at den problemstilling fortjener opmærksomhed. De midler, man bl.a. agter at bruge, er sammenlægning af mindre lejligheder til større for ad den vej tiltrække familier med både økonomiske og mentale resurser, så beboersammensætningen bliver bredere, stærkere og socialt facetteret. Det er godt, fordi det længe har været sådan, at hvis man boede i et større almennyttigt byggeri, var der en vis sandsynlighed for, at man var godt på vej til at komme til at blive et nummer i tabernes rækker. Disse bebyggelser går under det lidet smigrende navn 'ghettoer', så det er bestemt glædeligt, hvis regeringen kan sætte så mange penge bag ved initiativer, der kan ændre på dette. Desværre er det jo ikke regeringens penge, men Landsbyggefondens penge – men lad det nu ligge i den gode sags navn.

Den anden grund er, at den borgerlige opposition er ved at være lidt sejrsikker, når landet skal til stemmeurnerne. Jeg tror, at det vil gå op for vælgerne, når vi nærmer os valget, at der ikke er noget reelt alternativ til en centrum-VENSTRE regering. I virkeligheden er oppositionen ret splittet på en masse punkter, bl.a. i dagpengesagen, om ulighed/lighed, skattelettelser og flere andre afgørende problemstillinger.

Derfor tror jeg på, at regeringen stadig har en chance ffor at fortsætte, selv om den ikke har gjort livet nemmere for sig selv. Men alternativet er så afgjort værre. De nuværende regeringspartier, og især SF og Enhedslisten vil kunne flytte stemmerne, når det gælder.

Den tredje grund er den debat, bogen 'Klassekamp fra oven – den danske samfundsmodel under pres' har skabt, og hvor det diskuteres/påvises, at den danske befolkning er utryg i stigende grad. Og de eneste, der kan besvare den udfordring, er centrum-VENSTRE. Den borgerlig opposition er jo simpelthen en garanti for, at grøften mellem de rige og os andre kun vil blive bredere og dybere. Uligheden i det danske samfund vil vokse, forsikringsordninger vil overtage statens sociale forpligtelser og ydelser, fællesskabet vil smuldre – og dét, tror jeg – vil gå op for vælgerne, og de vil holde fast i centrum-VENSTRE partierne, fordi de som nævnt tidligere er de eneste, der kan og vil holde fast i de værdier, som har været bærende i den danske samfundsmodel gennem 100 år.

Det er som bekendt svært at spå, men jeg vover altså et øje her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar