torsdag den 9. oktober 2014

Det går godt i Danmark (2) - Når man ikke selv har succes, er andres fiaskoer ikke at foragte, vel?

Meningsmålingerne for regeringen er jo ikke noget at råbe for – det ser virkelig skidt ud.

Men derfor er der grund til at glæde sig over, at den borgerlige opposition er ude på et overdrev.
De er jo for at bombe og ødelægge områder ca. 3000 km væk fra Danmark. Men når mennesker flygter fra disse ødelæggelser, så skal vi hjælpe dem til ophold i nærheden af ødelæggelserne eller allerhelst sende dem til lejre i Afrika mindst lige så langt væk bare i modsat retning altså på et kontinent, der i den grad selv har store problemer med at give indbyggerne en anstændig tilværelse, målt med vestlige normer.
I nærområderne er det heller ikke meget bedre, for der er allerede optaget af mennesker, som ikke har haft anden udvej end at forlade deres hjem og flygte fra ødelæggelserne og grusomhederne.
Fællesnævneren er, at de i hvert fald ikke skal søge til Danmark, hvor vi – trods alt – har nok af det meste, og kun et fåtal kan siges at lide nød.

Den holdning må da siges at være en fiasko. Så der er da grund til at være tilfreds med, at regeringen vil være klar til at tage imod de mennesker, der kommer hertil for at kunne være i fred for bomber, ødelæggelser og grusomheder.

At der ikke vil kunne ske familiesammenføringer før efter et års ophold, er naturligvis et problem, men det må være til at leve med, når man dog har prioriteret sig selv før den samlede familie i flugten.

Globaliseringen har gjort verden mindre, og de uhyrligheder, der sker på kloden, er kommet nærmere. Vi kan ikke undgå at blive involverede. Internationaliseringen er vi en del af – på godt og ondt.
Når vi samtidig ønsker at føre en såkaldt aktivistisk udenrigspolitik, så må vi jo så at sige tage hele pakken.
Derfor er den borgerlige oppositions adfærd og værdier noget hule og populistiske, faktisk så meget at det nærmer sig det uansvarlige og umoralske.

Der er bestemt grund til at håbe på og opfordre til, at regeringen står fast på sin moral og sine værdier.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar