fredag den 9. maj 2014

Vækstplanen maj 2014

Vor populære regering med matriarkatet i spidsen fremlagde forleden en vækstplan, som med deres egne ord ikke var imponerende i størrelse, men til gengæld ville den kunne virke.

Og det er jo glimrende. Der er sikkert flere gode initiativer, der skal kunne skabe vækst. Det tror jeg på, og for ikke altid at blive sømmet op som en af de to gamle sure mænd i 'The Muppet Show' (alene en henvisning til dette hedengangne tv-show virker jo mildest taget alderstegent), vil jeg gerne her henlede opmærksomheden på, at regeringen trods alt har gennemført flere forslag, som må tælle på plussiden, når regnskabets time om senest halvandet årstid indfinder sig, fx afskaffelse af fattigdomsydelsen, energiforliget og – ja, lige i øjeblikket rinder der mig ikke mere i hu. Man skal jo hele tiden huske på alternativet – og det er ikke rart. Det må dog ikke være særligt opløftende at blive (gen)valgt som det mindste af to onder, vel?

 
Nå, tilbage til vækstplanen, som jo altså også indeholder nogle tidsler, fx lettelserne omkring energidelen og så det, jeg vil hæfte mig ved her, nemlig 'Ophævelse af danske særregler på fødevareområdet', hvor regeringen ønsker at ophæve en række danske særregler, der medfører omkostninger for virksomhederne, men som samlet set ikke bidrager til at øge forbruger- og fødevaresikkerheden, [siger de]. Regeringen vil ophæve særregler og -ordninger svarende til 74 mio. kr. i årlige byrder, herunder bl.a. krav om hygiejne-uddannelse, krav til betegnelsen for alkoholfrie øl samt særregler vedr. opvarmning. Desuden forenkles reglerne for tilsætning af næringsstoffer til fødevarer betydeligt.

Her er det 'krav om hygiejne-uddannelse',der er det kriminelle, og Dan J. - det er en ommer. Det er småpenge, ca. 60 mill. kr. i flg. din egen udtalelse til DR Nyhederne fredag morgen, det drejer sig om ift. den sikkerhed, forbrugerne har, når de ved, at kokke og ansatte i restauranter og på spisesteder har gennemgået en obligatorisk og godkendt uddannelse i renlighed og kendskab til, hvordan man gebærder sig i forbindelse med tilberedelse af mad- og drikkevarer. Det skal nu erstattes af fx 'sidemands-oplæring' i den enkelte virksomhed. Det er ikke betryggende. De 60 mill. kr. kan så let som ingenting blive erstattet af sygdom, fravær og indlæggelser, til en værdi af måske 70 mill. kr. eller endnu mere, så det er en dårlig forretning for samfundet, for slet ikke at tale om, hvad det betyder for den, der bliver ramt af de bakterielle infektioner, der uvægerligt vil komme i slipvinden af dette dårlige forslag.

Et andet forslag på fødevareministeriets område angår slagterierne, hvor kontrollen er effektiviseret meget gennem de senere år. Regeringen ønsker at fortsætte effektiviseringerne på området således, at omkostningerne nedbringes med yderligere 28,5 mio. kr. frem mod 2020. Det er sandelig heller ikke betryggende, fordi effektiviseringer betyder personalenedskæringer, og så vidt jeg har forstået, løber de rigeligt stærkt i forvejen på slagterierne, hvilket som bekendt medfører stress, jag og uopmærksomhed. Og det er heller ikke godt for fødevaresikkerheden.

Så Dan J.: ”Du er en af de få troværdige socialdemokrater i regeringen, og her er du blevet snigløbet af damerne. Min opfordring er derfor: ”Op på hesten igen og nedkæmp disse dårligdomme”. Held og lykke med det!”

 
 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar