fredag den 10. juni 2011

Til alle lærere og andre interesserede i inddragelse af IT i undervisningen.

Anmeldelse


Jeg vil gerne på denne måde henlede opmærksomheden på en blog, som hedder ”Eftersidderen”: http://eftersidderen.wordpress.com/ .
Bloggen er forfattet af lærer Lars Noes,som har været i undervisningsbranchen i 11 år. Han har derfor nogen erfaring i at undervise og i kraft af sin alder også erfaring med IT. Han må siges at tilhøre en generation, som så at sige er opflasket med computere, spil og IT.


Hensigten med bloggen er enkelt, nemlig at gøre opmærksom på forskellige programmer, som læreren med fordel kan inddrage i sin undervisning.
Jeg tror desværre, det er sådan, at kommuner, skoler og lærere stadig i højere grad ser på det tekniske udstyr, og i mindre grad på programsiden. Det hænger måske også sammen med, at det tekniske udstyr jo forældes i hurtigere takt, end det anskaffes.
Det er imidlertid en kendsgerning, at der findes rigtig mange programmer, som er mere eller mindre ukendte for lærere i almindelighed, og som kan hentes gratis via internettet og bruges direkte.


Fra 20. maj til 9. juni 2011 er der alene omtalt 5 programmer, der er lige til at gå til, bl.a. fordi bloggen også omtaler vejledninger, som gør, at læreren – efter at have øvet sig lidt i forberedelsestiden – simpelthen kan gå til biddet i sin undervisning.
Der er omtale af programmer til informationssøgning på nettet, historieundervisning, et personligt 'værktøj', egne filmsekvenser og program til i en vis grad at imødegå mobning.

Der er altså bare i denne buket tale om et bredt felt.
Jeg må anbefale bloggen på det varmeste, dels på baggrund af ovenstående, dels fordi den er skrevet af en praktiker for praktikere. Rigtig god arbejdslyst – og fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar