onsdag den 23. marts 2011

DRuen - Ungdomsorkestret i Danmarks Radio

Nedstående indsendte jeg som læserbrev til Politiken, men de havde ikke plads, så derfor skal det ud mellem sidebenene her:

I Politiken lørdag kunne jeg til min store glæde læse, at DRs nye generaldirektør under fremlæggelsen af DRs strategi for de næste år fremhævede, at der skal være en særlig strategi for unge fra 11 år og opefter. De skal ikke bare se 'reality-TV', men der skal være flere programmer med 'noget mellem ørene'.
Det vil forhåbentlig også medføre, at kulturelle programmer styrkes, herunder den klassiske musik. Her tænker jeg på, at DRs ungdomsorkester DRuen, der er planlagt nedlagt, vil stige op igen som fugl Phønix. Det vil styrke uddannelsen af de unge mennesker, der dyrker den klassiske musik og har ambitioner om at drive det videre i orkestersammenhæng, så vi atter kan opleve unge danskere i vore store symfoniorkestre sammen med dygtige udlændinge. Derved opnås mange gevinster: Styrkelse af internationaliseringen, styrkelse af interessen for den klassiske musik og udøvelsen af den samt – ikke mindst – at unge spiller for unge.
Der er al mulig grund til at genoplive Danmarks største kulturinstitutions ungdomsorkester under professionel ledelse. Det vil klæde DR og komme os alle til gavn – såvel på den korte som lange bane.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar