mandag den 6. december 2010

Et forståelses- eller et troværdighedsproblem?

Det er vanskeligt at forstå, at VKO-blokken i Folketinget hele tiden bruger gentagelsesmetoden, når den vil have Danmark til at placere sig mellem verdens bedste, når det gælder sundhedsvæsenet, uddannelsesområdet og velfærd i det hele taget.
Jamen, der er næsten ingen grænser for, hvad vi skal være de bedste til, og se bare: Aldrig er der tilført så mange penge til områderne som i regeringens tid.
Her er det, at forståelsen og logikken bliver vanskelig.
Det er netop disse områder, der konstant bliver sparemål. Der går ikke en dag, uden at vi hører om, at sygehusene mangler penge, og der skal fyres personale.
Der går ikke en dag, uden vi hører om, at skolerne enten skal lukkes eller fusioneres eller,
at der sættes andre sparemål op. Det sidste er, at loftet over, hvor mange elever der må være i en klasse, fjernes.
Der går ikke en dag, uden at vi kan læse om urimelige tilstande på plejehjem, børneinstitutioner eller andre sociale institutioner. Kløften mellem de, som har, og de, som næsten intet har, bliver bredere og dybere. Kommunerne lider og kan ikke leve op til de berettigede forventninger, deres indbyggere har. Der skal spares alle steder. Det kan være en sag at komme i kontakt med sin kommune, hvis man ikke har adgang til og kan bruge en computer, hvorfor Fanden tager de sidste.
Der er altså noget, som ikke hænger sammen. Det kan ikke stemme, at pengene er så rigelige samtidig med, at serviceniveauet er støt faldende.
Samtidig har man en fornemmelse af at være blevet snydt i forbindelse med finanskrisen og bankpakkerne. Det lader til, at finansieringsinstitutterne kan ride stormen af, uden der bliver stillet strammere krav til dem.
Man må ikke undre sig over, at VKO-blokken har et troværdighedsproblem. De vil os det så godt, men deres handlinger viser, at de hytter de riges skind.
Det allerværste er, at SSF-blokken ikke synes at være et tilstrækkeligt troværdigt alternativ. Til dem må opfordringen lyde: Erkend, I ikke har et projekt – marker jer bedre, lad jeres hjerter tale, og læg strategien død.
Man får næsten lyst til i denne juletid at håbe, at de vise mænd kommer frem og fortæller, at en frelser ar født!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar