onsdag den 9. juni 2010

Kommentar til Helle Thorning-Schmidts udmelding til den rigtige fagbevægelse ifm ”Fair løsning” mht. at 'finde' 15 mia. kr.

Jeg mener at kunne huske, at tidl. LO-formand Thomas Nielsen i sin afskedstale sagde noget om, at "..vi har sejret ad helvede til.." Jeg er ikke sikker på, at han har tænkt på denne situation, men ordene har vel fået ny aktualitet. Omkostningsniveauet i DK ser ud til at være blevet (alt) for højt i forhold til vore konkurrenters. Dertil kommer bankers og andre finansieringsvirksomheders grådighed og (alt) for stor lyst til at afprøve vidtløftige såkaldte finansieringsprodukter, som udelukkende går ud på at kapitalisere sparekroner på bekostning af andres måske surt opsparede midler - fremfor at styrke en konkret produktion.
Kombinationen har virkelig lagt gift for vor såvel velstand som velfærd.
VKO-regeringen har ikke evnet (eller villet?) gøre noget effektivt ved denne ulyksalige situation, og vi kan kun håbe på, at regeringsalternativet af S, SF og B med støtte fra Ø evner at gøre det bedre. Efterhånden som valget nærmer sig, bliver alternativets initiativer stadig mere konkrete, og man kan håbe, at visionerne også kommer med i voksende omfang.
Meldingen fra statsministerkandidaten er på sin plads, og de rigtige fagforeninger må helt sikkert være på dubberne og finde deres plads for at trække reguleringerne i den rigtige retning. Der forestår en meget stor formidlingsopgave foran parterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar