mandag den 19. april 2010

Det politiske klima virker metaltræt for tiden. Regeringsflertallet udstråler dels dette, men paradoksalt nok også magtarrogance, der vil noget. Men virker oppositionen så til gengæld frisk? - Næh, det synes jeg egentlig ikke.

Det forekommer mig, at det hele er utroværdigt, og at både partier og de enkelte politikere ønsker at overgå hinanden i løfter til både højre og venstre.
Jeg tror, at en af forklaringerne er, at vi efterhånden har fået professionelle politikere, som simpelthen er så afhængige af, at de bliver genvalgt, at de ikke kæmper for deres holdninger, meninger og værdier, men hele tiden tænker på at skulle tækkes dem, de tror er deres vælgere.

Næsten ingen landspolitikere har et job i en erhvervsvirksomhed, som de har orlov fra, men når det går højt har de et proformajob i en staslig eller kommunal virksomhed eller en partiorganisation. Jeg tror ikke, der er mange hverken ufaglærte eller faglærte, der har sæde i vort parlament, men derimod nok mange akademikere eller djøf'ere.

Det er ikke længere et kald at være politiker, men noget man oplæres til. Derfor er det meget afgørende for dem, at de genvælges, og derfor bliver det utroværdigt og fremmende for politikerlede – det er en trussel mod demokratiet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar